Кабмін відкрив «пункт прийому подарунків» для чиновників

Уряд затвердив порядок передачі дарунків держслужбовцям. Їх оцінюватиме спеціальна комісія.

Гроші
Дарунки для чиновників тепер збиратиме спеціальний орган
Кабінет міністрів затвердив спеціальний порядок прийому подарунківвід громадян. Тепер чиновники зможуть отримувати сувеніри суворо за процедурою.
Згідно з урядовою постановою, в Україні з’явиться спеціальний «пункт прийому» дарунків. Працівники цього органу збиратимуть всі дари і протягом місяця передаватимуть їх тій державній інстанції, якій вони призначені, з’ясувала «Комсомольська правда в Україні».
При цьому від анонімів дарунки прийматися не будуть: «приймальник подарунків» зобов’язаний скласти акт прийому-передачі, в який буде вписано паспортні дані, місце роботи і адреса проживання дарувальника.
«Передача дарунка здійснюється в адміністративному приміщенні органу, про що складається акт приймання-передачі», — сказано в документі.
Уповноважена особа передає дарунок матеріально-відповідальній особі органу з одночасним складенням такого акта у двох примірниках.
«Операції, пов’язані з передачею дарунка органові, відображаються в бухгалтерському обліку відповідно до законодавства», — зазначено в постанові.
І навіть при цьому сам подарунок дійде до адресата лише після того, як його оцінить спеціальна комісія.
«З метою оцінки вартості дарунка, вирішення питання про можливість його використання, місця і терміну зберігання орган утворює комісію у складі не менше трьох осіб, одним з яких є фахівець з оцінки майна», — йдеться в документі.
Ця комісія повинна буде протягом місяця провести засідання, на якому вона оцінить вартість подарунку і ухвалить рішення про подальшу його долю.

Оставить комментарий